Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS

1η Ανακοίνωση

Αρχική σελίδα Μήνυμα Συνεδρίου
Mήνυμα του προέδρου της Ε.Ε.Μ.Α.Α. και του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φίλες και Φίλοι,

Εκ μέρους του ∆.Σ. της Ε.Ε.Μ.Α.Α. και της Οργανωτικής Επιτροπής του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου AIDS σας προσκαλούμε στο φετινό συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2013.

Σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη περιγραφή κρουσμάτων AIDS, έχουν γίνει άλματα στη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου, όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση σε σωτήριες θεραπείες, ενώ έχει αναπτυχθεί η θεωρητική και πειραματική υποδομή, που είναι δυνατόν να οδηγήσει στην εκρίζωση του ιού και στην πλήρη ίαση από τη νόσο. Παρ’ όλα αυτά, το νόσημα εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα της ∆ημόσιας Υγείας. Η επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών και η δομική αστάθεια δημιουργούν ευνοϊκό υπόστρωμα για αύξηση της διασποράς και επέκταση σε πληθυσμιακές ομάδες πέραν των έως τώρα πληττομένων. Έναντι αυτών των καταστάσεων, το συνέδριο θα επιδιώξει να φέρει τους συμμετέχοντες κοντά στις τελευταίες εξελίξεις της διεθνούς έρευνας για την HIV λοίμωξη, για την καλύτερη ενημέρωση των ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και όλων των επιστημόνων υγείας και φοιτητών.

Με αυτό το πνεύμα, στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, φροντιστήρια και διαδραστικές συνεδρίες σχετικά με επιδημιολογία, παθογενετικούς μηχανισμούς, επιπλοκές, θεραπεία, στρατηγικές πρόληψης και προφύλαξη στο εργαστήριο και το οδοντιατρείο, επιστρατεύοντας διακεκριμένους σε κάθε αντικείμενο επιστήμονες.
Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής θα συμβάλλει στην περιστολή της διασποράς και στη βελτίωση του επιπέδου νοσηλείας των ασθενών με HIV λοίμωξη.

Αναμένουμε την ενεργό συμμετοχή σας με ανταλλαγή απόψεων, εποικοδομητική συζήτηση και παρουσίαση του ερευνητικού σας έργου, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του συνεδρίου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Α.Α.
Μάριος Κ. Λαζανάς

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής
Επιτροπής του Συνεδρίου
Αντώνης Παπαδόπουλος

 
© COPYRIGHT 2013
Focus On Health
ALL RIGHTS RESERVED
POWERED BY INFINITY